Украинският външен министър Дмитро Кулеба коментира в интервю за френския Паризиен,

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба коментира в интервю за френския Паризиен,
Коментари Харесай

Кулеба: Киев има доказателства, че ракетата, паднала в Полша, не е наша

Украинският външен министър Дмитро Кулеба  коментира в изявление за френския " Паризиен ", че Киев разполага с доказателства, че ракетата, блъснала Полша, не е украинска .

" Чухме политическа реторика, че това е била украинска противовъздушна ракета , само че не сме видели доказателства за това ".

" Нашите военни имат информация, че това не е нашата ракета . Ние сме подготвени за съвместен продан на нашите сведения ", сподели Кулеба.

Украинският чиновник означи, че Киев " доста намерено " взе участие в процеса на следствие , като добави, че след тази замяна на информация страната ще одобри " общите изводи ", до които са стигнали забърканите страни.
 Кулеба: Украински специалисти към този момент са в Полша
Кулеба: Украински специалисти към този момент са в Полша

Очаква бързо да получат достъп до мястото на гърмежа

Кулеба счита, че с ледващите няколко седмици ще бъдат сериозни в страната му , с удари против енергийната инфраструктура. Той упорства върху значимостта на постигането на цялостна победа при ценене на целостта на границите.

" Украйна не е срещу договарянията . Володимир Зеленски на срещата на Г-20 приказва за " международен мир " и изрази воля за постигането му ", сподели министърът.

Според Кулеба дипломатическият метод за разрешаване на украинския спор е вероятен при изискване, че Русия спре да " обърква договаряния с ултиматум ".

Той отбелязва, че никой от международните водачи не принуждава Киев да влезе в договаряния " срещу неговите ползи ". " Справедливият свят стартира с цялостното възобновяване на териториалната целокупност на Украйна ", добави министърът.   " Песимисти в никакъв случай не са печелили война ".

" Изключено ": Русия отхвърля да договаря с Украйна за връщане на Крим

Кремъл не приема полемики за отчуждаване на съветски територии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР